376 miljoner mindre till Sahlgrenska

Uppdaterad
Publicerad

Pengarna uteblir då sjukhusbudgeten omfördelas så att 654 miljoner kronor går till privat vård, vilket P4 Göteborg var först med att rapportera.

Sahlgrenska i Göteborg går miste om 376 miljoner kronor. Det beslutade den blågröna oppositionen i Västra Götalandsregionen tillsammans med Sverigedemokraterna.

Pengarna uteblir då vårdbudgeten omfördelas så att 654 miljoner kronor går till privat vård. Sahlgrenska och regionens andra sjukhus får mer pengar än föregående år dock mindre än vad som först föreslogs.

Gick igenom med hjälp av SD

Den övergripande rödgröna budgeten har redan klubbats i regionfullmäktige. När regionens operativa hälso- och sjukvårdsnämnd skulle besluta om fördelningen av pengarna under onsdagen, kom oppositionen med ett förslag om att omfördela mer än hälften av pengarna till privat vård.

Med hjälp av Sverigedemokraterna gick förslaget igenom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.