En man får en frisyrbehandling i en barberarsalong medan en annan barberare arbetar i bakgrunden. Salongen har en modern inredning med speglar och olika verktyg på en arbetsbänk. Golvet är mönstrat med rutor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Homan Taghizadeh driver en barberarsalong i Göteborg och välkomnar räntesänkningen som han hoppas ska betyda bättre affärer för salongen. Foto: Amanda Johnsson

Barberaren Homan efter räntebeskedet: ”Det hjälper oss att komma på fötter igen”

Uppdaterad
Publicerad

Riksbankens räntesänkning kom som ett glatt besked – åtminstone om man frågar egenföretagarna i Göteborg.

– Det hjälper oss att komma på fötter igen, säger barberaren Homan Taghizadeh.

Riksbanken sänker styrräntan med 25 punkter till 3,25 procent. Det är den tredje sänkningen hittills i år – och två räntebesked återstår där Riksbanken flaggar man för en dubbelsänkning i höst.

– Det är en jättetydlig signal om att man kan komma att sänka mer och oftare än vad man sa i juni, säger SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén.

Nöjda småföretagare i Göteborg

Bilförsäljare, barberare och florister har alla en ska gemensamt – de gläds åt riksbankens besked om att sänka styrräntan.

– Förhoppningsvis blir det bättre försäljning och fler kunder, säger floristen Anna Fihn.

Hör mer om vad företagarna säger efter räntebeskedet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.