Man med solglasögon och Gullhögskolan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Bengt Hilmersson (C), kommunstyrelsens ordförande, svara på frågan varför betygen sjunker i Vårgårda och hur de tänker vända på den negativa utvecklingen. Foto: SVT

Betygen fortsätter sjunka i Vårgårda – bland de lägsta i landet

Publicerad

Skolresultaten fortsätter sjunka i Vårgårda och är nu bland de lägsta i landet. Bara hälften av niorna som gick ut i juni nådde målen i alla ämnen. Över 20 procent har inte gymnasiebehörighet.

– Det är allvarligt, säger kommunstyrelsens ordförande Bengt Hilmersson (C).

Det var Knallebladet som var först med att rapportera om att skolresultaten i Vårgårda fortsätter sjunka. Sett till det genomsnittliga meritvärdet ligger högstadiet Gullhögskolan nu bland de sämsta skolorna i hela Sverige.

Bara hälften nådde målen

Endast 52,1 procent av niorna i Vårgårda nådde målen i samtliga ämnen det här läsåret. Andelen elever med gymnasiebehörighet har sjunkit från 83 procent till 78 procent på ett år.

– Det är låga betyg, för pojkarna är det ett snitt på precis E bara, vi borde kunna bättre, säger Bengt Hilmersson (C), kommunstyrelsens ordförande i Vårgårda kommun.

Hör kommunstyrelsens ordförande svara på frågor kring varför betygen sjunker och hur de ska vända på den negativa utvecklingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.