Oskar Sandberg fick sin bil totalförstörd efter nattens brand i Klippan Göteborg. Foto: SVT

Bilbrand spreds till lägenhetshotell – boende evakuerade

Uppdaterad
Publicerad

Ett lägenhetshotell i Göteborg började under natten brinna efter att eld spridit sig från flera brinnande bilar. Ingen person ska ha skadats fysiskt, och samtliga boende blev evakuerade.

– Det finns en fast kamera som övervakar området och vi kommer att under dagen gå igenom det filmade materialet från brandplatsen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson polisen Västra Götaland.

Sex bilar totalförstördes och ytterligare tio fick skador. En av de som drabbades är Oskar Sandberg, som själv bor i området.

– Jag kom precis hit nu på förmiddagen och fick se vad som hänt, säger han.

– Det känns inte bra det som har hänt, man vad kan jag göra?

Larmet om att flera bilar brann i Majorna i Göteborg inkom till polisen vid klockan 00.57 natten mot torsdag.

Branden spred sig till fasaden i ett lägenhetshotell i anslutning till platsen. Samtliga lägenheter, omkring 10 stycken, utrymdes. Räddningstjänsten var dock snabbt på plats och lyckades släcka branden.

– Nu tar den tekniska undersökning vid, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, på torsdagsmorgonen.

– Vi håller alla dörrar öppna för att hitta en förklaring till vad som skett.

Hur branden startat är oklart. En anmälan om mordbrand har skrivits. Ingen person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.