Brand i gamla studentbostäder i Trollhättan – går inte att rädda byggnaden

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt under fredagen ut i ett gammalt obebott studentbostadshus i Trollhättan. Ingen person ska ha befunnit sig i fastigheten. Räddningstjänsten larmades till platsen – men valde att låta byggnaden brinna ned.

Byggnaden är ett tvåvåningsshus och när räddningstjänsten anlände till platsen brann det kraftigt i två stycken lägenheter. Branden är såpass omfattande att fastigheten inte kommer att kunna räddas.

Allmänheten ska hålla sig undan branden

Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från branden. I nuläget finns det ingen orsak till varför det börjat brinna.

Polis är på plats men har ännu inte upprättat en anmälan.

– Branden kommer i nuläget utredas som mordbrand men vi har som sagt inte tagit upp någon anmälan ännu, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Brann nyligen på samma adress

För två veckor sedan brann det på flera ställen i Trollhättan, vilket SVT rapporterat om tidigare. En av platserna det brann på då var samma adress som studentbostadslängan, men polisen kan inte bekräfta att det rör sig om ett samband i nuläget.

– Det är för tidigt att säga, men vi kan inte utesluta något. Vi får se vad utredningen visar, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Kunde inte räddas

På lördagseftermiddagen berättar räddningstjänsten att huset fick brinna ner.

– Det brann för mycket i konstruktionen, vi fick lämna det. Det blev en parkeringsplats kvar, säger Ulrik Olsson, inre befäl på räddningstjänsten på lördagseftermiddagen.

– Vi lämnade över i natt till ett vaktbolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.