Man gripen efter brand i lägenhet i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps på måndagseftermiddagen misstänkt för att ha anlagt branden i Lerum erkänner att han anlagt den. Räddningstjänsten ryckte ut till en fullt utvecklad brand i en lägenhet och en källare i ett flerfamiljshus. På plats släckte man bränder på flera olika platser i byggnaden.

Den misstänkte mannen kunde gripas i centrala Göteborg några timmar efter branden som bröt ut i området Norra Hallsås i Lerum på måndagsmorgonen.

– Vi fick tidigt uppgifter som pekade mot en viss person och vid halv tretiden hittades mannen och greps. Han är misstänkt för grov mordbrand, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen kommer att genomföra en brottsplatsundersökning på tisdagen.

– Vi har haft ett kort inledande förhör med mannen och där erkänner han att det är han som anlade den. Jag vet inget mer om omständigheterna eller skäl, säger åklagare Inez Widén som behöver fatta beslut om häktningsförhandling senast på torsdag.

Ingen människa skadades

Enligt räddningstjänsten skadades ingen person i branden.

– Boende har själva evakuerat, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

På måndagseftermiddagen avslutade räddningstjänsten sitt släckningsarbete. De hade då släckt bränder både i den drabbade lägenheten och i källarplan där ett antal boendes förråd förstördes.

– Lägenheten släckte vi ganska fort men källaren var lite mer problem. Det var en genomgångskällare i hela fastigheten där vi hade brand på ett flertal ställen, säger Joakim Hallin vid räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.