Reporter Elin Schwartz.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Räddningstjänsten kan inte gå in i byggnaden” – hör reporter Elin Schwartz som är på plats vid Oceana. Foto: SVT/Petter Sand

Brand på Liseberg Oceana blossade upp igen – rasrisk försvårar insatsen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen flammade branden på Oceana upp igen. Man kunde senare konstatera att branden åter var under kontroll – men fortfarande inte släckt.

Det var runt 22 på tisdagskvällen branden som härjat på Lisebergs badanläggning sedan måndagen åter flammade upp.

– Vid 22 tiden i går flammade branden upp igen men det är släckt nu och vi jobbar på med de småbränderna som är kvar, säger räddningstjänstens larmoperatör Christer Dyrfelt.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Man är nu inne på dag tre av släckningsarbetet och räddningstjänsten har fortfarande svårt att komma åt en del utrymmen då det finns en stor rasrisk.

– Vi har personal på plats och det finns konstruktionsbränder och delar där vi inte kommer åt att släcka, vi arbetar på och försöker reda ut hur vi ska kunna ta oss in på ett säkert sätt men vi kan inte gå in nu eftersom delar av byggnaden rasat, säger räddningstjänstens larmoperatör Christer Dyrfelt.

Se SVT:s reporter Elin Schwarts på plats utanför Oceana i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet