Buss och personbil i krock i Örgryte

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen körde en buss in i bakdelen på en personbil. Ambulans och räddningstjänst har varit på plats och en person har förts till sjukhus.

Vid halv sju på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till Sankt Sigfridsgatan i Örgryte, Göteborg. En buss hade då kört in i bakdelen på en personbil.

Räddningstjänsten flyttade fordonen medan ambulans förde en person till sjukhus.

– Vi har varit framme och vi tog med en patient därifrån, mer vet jag inte nu, sade Bertil Borglund, operativledare på sjukvårdens larmcentral.

Buss som tillhör Västtrafik

Bussen tillhörde Västtrafik, vilket bekräftas av Carina Kjellgren på Västtrafiks störningsjour.

– Det var en av våra bussar, mer än så vet jag inte. Det enda jag vet är att det var någon form av sammanstötning och att bussen snabbt förflyttades för att inte störa trafiken, säger hon.

Senare under kvällen meddelade polisen på sin hemsida att en kvinna i 50-årsåldern förts till sjukhus med nacksmärtor.

– Polisen har även upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada och ej anpassat avstånd till framförvarande fordon, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.