Polisens tekniker undersöker platsen efter en skjutning i Borås

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En förundersökning om mord har inletts efter fredagens dödsskjutning i Borås. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Efter dödsskjutningen i Borås – åklagaren ser kopplingar till gängmiljön

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som sköts till döds på Sjöbo i Borås på fredagen hade kopplingar till den gängkriminella miljön, enligt åklagare Carolyn Westeröd.

– Han gömde sig på Sjöbo, säger en källa med insyn till SVT.

Det var vid femtiden på fredagsmorgonen som polisen fick flera samtal om höga smällar på Sjöbo i Borås. Väl på plats anträffades en skottskadad man i 25-årsåldern. Han fördes till sjukhus men avled senare.

Dömd flera gånger

Den avlidne mannen förekommer sedan tidigare under flera avsnitt i belastningsregistret. Den senaste domen meddelades för bara några veckor sedan och rör ett mindre allvarligt brott.

Enligt uppgifter till SVT gömde sig mannen på Sjöbo i Borås då han hamnat i en ”utsatt situation”.

– Han tillhörde samma gruppering, där flera individer nu sitter häktade i ett annat ärende. Han var ensam och hade ingen att luta sig mot, säger en källa till SVT.

Ärendet som lett till att flera individer ur samma gruppering nu sitter häktade är från i våras och rör ett grovt rån i Borås.

– Det jag kan konstatera är att han har rört sig i gängkriminella miljöer, säger åklagare Carolyn Westeröd, som inte vill gå in på några ytterligare detaljer med hänvisning till förundersökningssekretess.

”Extremt många personer har hörts”

Polisen utreder dödsskjutningen som mord. Ännu har ingen gripits. Åklagaren vill heller inte säga om man har någon misstänkt i nuläget.

– Vi har jobbat intensivt med att knacka dörr och höra boenden i området. Extremt många personer har hörts, säger Carolyn Westeröd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.