I ett pressmeddelande skriver Ellos group att dotterbolagen inte är en del av moderbolagets konkurs utan fortsätter sin verksamhet som tidigare. Foto: SVT

Ellos moderbolag begärs i konkurs

Publicerad

Moderbolaget i Ellos group har ansökt om konkurs i Borås tingsrätt. Men enligt ledningen förväntas inte e-handelföretaget Ellos verksamhet eller medarbetare att påverkas.

I ett pressmeddelande skriver Ellos group att dotterbolagen inte är en del av moderbolagets konkurs utan fortsätter sin verksamhet som tidigare.

”De pågående processerna förväntas inte påverka Ellos Groups affärsrelationer eller verksamhet och inte heller påverka leverantörer eller medarbetare.”

Moderbolaget begärs i konkurs på grund av en miljardskuld som inte har kunnat betalas. En konkursförvaltare kommer nu försöka sälja dotterbolagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.