Två kvinnor i en bil

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vännerna Emilia Länsberg och Susanna Petterson fastnade i en bilkö vid en påfart till väg E45. Foto: SVT

Emilia och Susanna satt fast i bilkön: ”Vattnet forsade ner”

Uppdaterad
Publicerad

Vännerna Emilia Länsberg och Susanna Petterson fastnade vid en påfart till väg E45. Där satt de fast i en bilkö i över två timmar.

– Vi kom från strålande sol och så bara ser vi hur man åker in i ett regnoväder med åska. Som en vägg, säger Emilia Länsberg.

Emilia Länsberg och Susanna Petterson hade varit på en Ladies circle och körde hem mot Mellerud när de möttes av ovädret.

– Vi stod precis vid viadukten vid påfarten till 45:an och det var ju stopp för att det var så mycket vatten framför oss, säger Emilia.

Under viadukten såg de hur vattnet fylldes på samtidigt som flera bilar satt fast i de stora vattenmängderna.

– Eftersom vi stod på en hög plats så vi var inte rädda för vattnet men jag kan förstå om de som stod längre ner var oroliga för vattnet forsade på rätt bra från skogen och bergen, säger Emilia.

Efter drygt två timmars bilkö kunde de komma loss.

– Vi blev omdirigerade och fick köra på fel sida motorvägen till Lilla edet. Nu ska vi åka och äta och gå på toaletten, säger Susanna.

”Forsade vatten ner från berget”

Albin Vass från Hisings Backa åkte bil på E45 när regnet tilltog. Han och hans medresande stannade på Rasta Lilla Edet och väntade ut regnet.

– Det var en kulle där man såg hur det forsade vatten ner från berget, mot vägen. Så jag är inte förvånad över att det skett ett jordskred där, säger han till SVT.

Hör Emilia Länsberg och Susanna Petterson berätta om händelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.