Polisen har spärrat av platsen efter händelsen, som utreds som försök till mord, alternativt dråp Foto: SVT

Misstänkt explosion vid lägenhet i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt explosion har inträffat vid en lägenhet i Biskopsgården. Polisen utreder händelsen som försök till mord eller dråp.

– Man vill vara chockad, men man börjar vänja sig vid de här dumheterna. Jag hoppas bara att ingen blivit skadad, säger Ernes Handzic som bor i området till SVT.

Strax innan klockan 02.00 i natt kom det in flera samtal till polisen om att man hört en smäll eller explosion i norra Biskopsgården i Göteborg. Personerna som ringde in kunde dock inte lokalisera explosionen eller smällen, och när polisen kom till platsen kunde man inte hitta något misstänkt.

– Vi skickade flera bilar till området men hittade inget misstänkt, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Krossad balkongdörr

Under morgonen upptäcktes en krossad balkongdörr i området, och polisen utreder nu sambandet mellan händelserna.

– Det var vid halv åtta-tiden som en vaktmästare upptäckte glassplitter från en trasig balkongdörr och därefter larmade polisen.

Mannen som bor i lägenheten var hemma när explosionen inträffade men ska ha klarat sig oskadd. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Vad det var som orsakade explosionen är i nuläget oklart.

– Vi utreder händelsen som försök till mord eller dråp, säger Christer Fuxborg.

”Inte första gången”

Ernes Handzic bor i området och fick veta vad som hänt när han kom hem från jobbet på måndagsförmiddagen.

– Det är tråkigt och man blir alltid orolig över att någon oskyldig drabbats, säger han.

Han berättar att han efter de senaste årens tragiska incidenter i området drar sig från att vistas ute på kvällarna.

– Jag har ett litet barn och man blir orolig. Det är inte första gången något händer här, för bara några månader sedan sköts en person på gräsmattan här bredvid, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.