Brandrök som stiger över området och en polis med gasmask

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett stort område på grund av giftig rök. Foto: Rescue Photo

Containrar med batterier fattade eld i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen började det brinna vid en industribyggnad i Trollhättan. Polisen stängde av flera vägar på grund av brandröken och ett VMA utfärdades under morgonen.

Det var strax efter 04 som SOS larmades om branden. Räddningstjänst och polis ryckte ut och enligt räddningstjänsten var det containrar med batterier som brunnit vid en återvinningsindustri.

– Det finns explosionsrisk så brandkåren står på avstånd och släcker med vattenkanoner, säger Sören Gustavsson på SOS larmcentral, i ett tidigt läge.

Ett VMA utfärdades

Polisen spärrade av flera vägar i området på grund av tjock brandrök som uppgavs vara giftig. Ett VMA utfärdades också under morgonen. Runt 07.30 meddelade räddningstjänsten dock att vägarna öppnats igen efter ett lyckat släckningsarbete.

– Släckarbetet går bra, vi har i princip släckt det som brunnit, det ligger och pyr lite, nu går man in med hjullastare och gör brandgator mellan faten för att minska spridningsrisken, säger Mathias Jonasson, vakthavande befäl på räddningstjänsten norra Älvsborg.

Vid 08 meddelade räddningstjänsten att branden släckts helt och att de lämnat platsen. Polisen inleder en förundersökning gällande grov mordbrand är inledd. Förhör med ägare till lokalen kommer att hållas och en teknisk undersökning kommer att genomföras vid lämplig tillfälle när det är möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.