Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nasir tillbaka på Angereds teatern efter dramasuccén – Detektiven från Beledweyne. Foto: Nasir

Angereds teater gav Nasir snabbiljett till huvudroll i SVT:s nya serie

Uppdaterad
Publicerad

En pjäs som Nasir Dhagole medverkade i för tio år sen blev hans snabbiljett till rollen som detektiv i SVT:s nya kriminaldrama. När han nu besöker Angereds teater möts han av kärlek från sina gamla kollegor.

– Angereds teater är hemma för mig. Det är här allting började, säger Nasir Dhagole.

37-årige Nasir Dhagole började sin karriär på Angereds teater för 10 år sedan. På den tiden satsade han helt på teater och ”gabay”, en somalisk traditionell form av poesi som du kan höra honom sjunga i videon ovan.

Nu är han aktuell i SVT:s nya kriminaldrama: Detektiven från Beledweyne.

Rekommendationen som förändrade hans liv

Nasir Dhaghole berättar att han fick rollen till stor del tack vara hans gamla regissör, som först fick ett samtal från produktionsbolaget som sökte en somalisk skådespelare. Kort därefter fick Nasir ett samtal från rollsättaren och efter några träffar var det klart – han hade fått rollen som detektiven Ibrahim i serien.

– Jag har Angereds teater att tacka för den här möjligheten, säger Nasir Dhagole.

En ovanlig serie

Han beskriver serien som ett ovanligt drama, där regissören har vågat testa något nytt.

– Karaktären Ibrahim förhåller sig inte till normerna för hur en detektiv ska vara. Han röker inte cigarrer ständigt eller klär sig på ett viss sätt. Han är som han är, en somalisk detektiv.

Här kan du serien på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.