Totalt är det 22,5 heltidstjänster som föreslås att tas bort. Det handlar bland annat om fem tjänster på Gårdstens fritidsgård.
– Det är väldigt bekymmersamt, säger Johan Fält, (M) ordförande för stadsdelsnämnden Angered.
– Det kan öka oron i stadsdelen i Gårdsten. Det är inget som är positivt, säger han.
Väcker känslor
På torsdagen informerades personalen på Gårdstens fritidsgård om förslaget om att lägga ned verksamheten.
– Man blir både arg och ledsen. Nu mobiliserar man väldigt mycket för att kunna påverka beslutet, säger Louise Parbring, enhetschef på Gårdstens fritidsgård.
Gårdsten räknades tidigare som ett särskilt utsatt område av polisen. Men då bland annat brottsligheten i Gårdsten gått ner de senaste två åren klassas Gårdsten nu istället som ett riskområde.
Kan bli stökigt
Louise Parbring tror att en nedläggning skulle kunna leda till att det blir stökigare i Gårdsten. Hon menar att ungdomarna helst stannar i sitt område. Om ingen fritidsgård finns så kommer ungdomarna att drälla runt, tror hon.
– Just nu är det lugnt. Men det kan vända på en vecka. Vem ska vara där då?
Stadsdelen Angered beräknas gå 9 miljoner kronor back i år. De ekonomiska bekymren beror på att kostnaderna för köpt vård och boende inom individ- och familjeomsorg stuckit iväg, enligt Johan Fält. En förklaring till detta är att stadsdelen upplevt en stor ökning av orosanmälningar.
– Här får vi ingen ekonomisk kompensation. Det tycker jag är ett problem, säger Johan Fält (M).
Flera verksamheter drabbas
Det föreslås också att skäras ned på antalet fältsekreterare. Även medborgarkontoren i Hammarkullen och Angereds Centrum drabbas i förslaget.
Tisdagen den 25 juni ska politikerna i nämnden ta ställning till förslaget.
– Vi är nog tvungna att ta det här beslutet eller föreslå andra åtgärder, säger Johan Fält (M).