Gerda Adler, en 26-årig kvinna i lockigt hår som flyttat hem till Dals ed och börjar jobba på Hagaskolan där hon en gång själv gick som barn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gerda Adler har flyttat hem igen och trivs med hur skolan arbetar och hög lärarbehörighet ser hon som en fördel. Foto: Elin Johansson/SVT

Gerda, 26, jobbar som lärare i Dals Ed – på skolan där hon själv varit elev

Uppdaterad
Publicerad

Gerda Adler, 26, är tillbaka där allt började. Hemma i Dals Ed som nu är en av de kommuner i Sverige med högst lärarbehörighet.

Efter avslutade högskolestudier arbetar Gerda som lärare på Hagaskolan där hon själv tidigare var elev.

– Jag hade hört gott om skolan och att det var hög lärarbehörighet. Det tyckte jag kändes tryggt och skönt, säger Gerda.

Det var också i samband med planerna på att flytta hemåt som det kom ut en tjänst som passade henne. Innan hon började i Dals-Ed jobbade hon ett år på en skola i Fjällbacka.

– Jag har nu närmare till en del av min familj och har vänner som bott kvar. Jag dras till landsbygden och det lugna livet, säger Gerda Adler.

Dals-Ed är den kommun i landet som har femte högst andel behöriga lärare och flest i Västra Götaland. Det var en av anledningarna till att Gerda ville söka sig till Dals-Eds kommun.

Tillbaka på sin egen skola

Nu har hon jobbat ett år på skolan och trivs. Hon ser det som en trygghet i att kunna ha erfarna och utbildade kollegor.

– Jag ser det som en stor fördel. Det känns tryggt och att man kan bolla idéer och få stöd för erfarna kollegor som jobbat länge, säger Gerda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.