Till vänster: Sven-Göran Eriksson. Till höger: Glenn Strömberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Glenn Strömberg var nära vän med Sven-Göran Eriksson – hör honom berätta om deras relation i klippet. Foto: SVT

Glenn Strömberg efter nära vännen Svennis bortgång: ”Han formade hela mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen kom beskedet att tränarlegendaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson gått bort. Glenn Strömberg var nära vän med Svennis och är märkbart rörd när SVT Nyheter Väst når honom i Italien.

– Han var den som, vid sidan av min familj, betytt mest för mig i livet, säger han.

Sven-Göran Eriksson var den som såg till att Glenn Strömberg kom ut i Europa och till Italien, från IFK Göteborg till Benfica. Och i samtalet med SVT återkommer Glenn till Svennis ofta vågade beslut när det gällde att ta ut spelare. Beslut som gång på gång visade sig vara rätt beslut.

– Han är den som vid sidan av min familj betytt mest, inte bara för min fotbollskarriär, utan hela mitt liv har gått ihop med hans vågade beslut, säger Glenn Strömberg.

Omtyckt av alla

Svennis har tränat några av de största lagen i världen, både klubblag och landslag. Men trots att han åtskilliga gånger har bänkat superstjärnor finns det få som har ett ont ord att säga om honom.

– Han var omtyckt av alla. Roma, Lazio... omtyckt av båda! Jag tror inte det finns en spelare som spelat i båda lagen och varit omtyckt av båda, det är nästan omöjligt, säger Strömberg.

Hör mer om vad Svennis betytt för Glenn Strömberg och svensk fotboll i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.