Fotbollsspelare från palestinska laget Rawahel Charity Association gör mål.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det bästa med fotboll är att lägga mål”, säger 14-åriga Walid Theeb från Västbanken, som under Gothia Cup för första gången fick spela på gräs. Foto: SVT

Gothia cup: Här spelar palestinska laget på gräs – för första gången

Publicerad

Att få spela fotboll och umgås med andra ungdomar har varit ett välkommet avbrott från den tuffa vardagen i det palestinska flyktinglägret.

– Vi har drömmar att förverkliga, men det kan vi inte göra i flyktinglägret, säger 16-årige Ayham Ayan från Rahawel Charity Society.

Förväntningarna på Gothia cup har varit stora bland ungdomarna i Rawahel Charity Association. Många bor i flyktingläger där fotbollsspelandet i sig kan vara riskfyllt.

Ayham Ayan, 16 år och Walid Theeb, 14 år beskriver för Lilla Aktuellts reporter att de varit med om att spelare beskjutits och att planer förstörts.

– Vi ser saker som gör oss skräckslagna. Så borde inte livet vara, säger Ayham Ayan.

Hör dem berätta om sina upplevelser av Gothia cup i klippet.

Fakta: Rawahel Charity Association på Gothia Cup

Rawahel Charity Society består av pojkar i 13-14-årsåldern från ett flyktingläger i Tulkarm i nordvästra delen av Västbanken.

Gothia Cup har möjliggjort lagets resa genom att sponsra dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.