En delad bild som visar två scener. Till vänster, Daniel Olsson, grävande reporter på Expressen som också skrivit en bok om Hells Angels och mc-miljön. Den högra sidan visar poliser som bär en utrustning på en rullvagn vid en byggnad. Det är en insats som pågår.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Daniel Olsson berätta om hur Hells Angels kan ha gynnats, och om att fallet i Lidköping inte är den enda mordutredningen som pågår i Västsverige, i videon. Foto: George Adam/SVT

Grävande journalisten om mc-mordet: Hells Angels har ett våldskapital

Uppdaterad
Publicerad

Det dödliga våldet i nyare kriminella nätverk kan ha gynnat Hells Angels, det säger Expressens grävande reporter som följt mc-mordet i Lidköping där en man häktades för medhjälp på fredagen.

– De har i grunden ett våldskapital, säger han om mc-miljön.

Den 20 mars 2022 skjuts en tidigare medlem i Hells Angels till döds i Lidköping – nu drygt två år senare häktas en man med en högt uppsatt position inom mc-miljön på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordet.

Daniel Olsson, grävande reporter på Expressen, har skrivit en bok om Hells-Angelsmiljön och även följt fallet med mannen som sköts i Lidköping.

– Det är en person som varit medlem i flera år som men som blev utesluten, säger han.

Kan gynnas av nyare kriminella nätverk

Enligt Daniel Olsson kan fokuset, som i dag mestadels ligger på på det dödliga våldet från de kriminella nätverken i utsatta områden, ha gynnat Hells Angels, som han beskriver inneha ett våldskapital.

– Sedan är det inte dem vi oftast läser om vad gäller sprängningar eller skjutningar i allmänhet.

SVT har utan resultat sökt den misstänktes advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.