Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gunnar Andreasson larmade polisen om det farliga föremålet i Frölunda – hör honom berätta i klippet. Foto: Alva Olsson/SVT

Gunnar slog larm om farliga föremålet i Frölunda: ”Hemmagjord bomb”

Uppdaterad
Publicerad

När Gunnar Andreasson identifierat det farliga föremålet intill sitt bostadshus i Frölunda larmade han polisen. Tillsammans med sin granne spärrade han av området innan polisen kom.

Under lördagsmorgonen väcktes Gunnar Andreasson av knackningar på sin port. Utanför dörren stod hans granne som hittat ett föremål som såg konstigt ut.

– Vi gick ut och kollade och jag såg att det var någon typ av bomb, så jag ringde till polisen, säger Gunnar Andreasson.

Spärrade av området

Han tog på sig en gul väst och tillsammans med sin granne spärrade de av området innan polisen anlände.

– Det finns många barn i området, och även fast att det var tidigt på morgonen så vill man ju inte att de går fram till föremålet när man inte vet hur farligt det är, säger han.

Innan polisen kom hann Gunnar och hans granne avhysa två personer från att passera det misstänkta föremålet – som senare skulle visa sig vara både farligt och skarpt. Men någon hjälte vill han inte kalla sig.

– Vem som helst hade nog agerat likadant, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.