SVT:s reporter, kvinna i grå kappa och mikrofon i handen, på plats vid polispådrag i Nya Hovås i Göteborg där polisfordon parkerat utanför bostad efter larm om misstänkt farligt föremål

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter på plats i Nya Hovås: ”Boende har sett någon typ av termos utanför” – se bilderna från polisens insats där ett misstänkt föremål hittades under fredagen. Foto: SVT

Farligt föremål i Hovås i Göteborg – stort polispådrag

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats pågår just nu i ett bostadsområde i Nya Hovås i Göteborg efter att ett misstänkt farligt föremål hittats. Polisen uppger på sin hemsida att föremålet bedöms vara skarpt. Nationella bombskyddet har hanterat föremålet som inte längre bedöms vara farligt.

Polis och räddningstjänst larmades till ett bostadsområde i Nya Hovås i Göteborg på grund av ett misstänkt farligt föremål som hittats av en privatperson strax före klockan nio på fredagsmorgonen.

– Föremålet hittades utanför en fastighet och ett stort område är avspärrat, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Boende i området uppmanades att hålla sig inomhus.

Polisen: Föremålet var skarpt

Strax innan klockan 10 uppgav polis att Nationella bombskyddet hade gjort föremålet hanteringssäkert.

– Föremålet var skarpt men är inte längre farligt, säger Peter Adlersson.

Avspärrningarna gäller nu endast den aktuella fastigheten. Polis utreder händelsen för närvarande försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– Kriminaltekniker ska göra sin brottsutredning på plats och leta spår. Vi kommer även knacka dörr och titta på övervakningskameror, säger Peter Adlersson.

”Tittar vi på kopplingar till kriminella nätverk”

Om det finns kopplingar till de två sprängningarna i Västra Frölunda tidigare i veckan är för tidigt att säga, enligt polis.

– Vi tittar på alla kopplingar hit och dit. Det är ett tillvägagångssätt som brukar användas i kriminella kretsar. Givetvis tittar vi på kopplingar till kriminella nätverk, men det kan man aldrig säga säkert så här tidigt.

Bara drygt två timmar efter polisinsatsen i Nya Hovås kom ett nytt larm om misstänkt farligt föremål i Göteborg, då polisen larmades till en adress i Frölunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.