En man i blå tröja som ler, delad bild med jättezucchini

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se när Mikael Kjellberg skär upp jättegrönsaken. Foto: SVT

Hittade monstergrönsak i sin trädgård i Mölndal: ”Häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

En grön bjässe låg och lurade under några blad i Mikael Kjellbergs växthus när han efter en veckas semester skulle titta till sina grönsaker.

– Jag har aldrig varit med om en så stor zucchini, det var riktigt häftigt, säger Mikael Kjellberg om fyndet.

Bland tomater, paprikor och örter odlar Mikael Kjellberg även zucchinis sedan ett år tillbaka i sin trädgård i Mölndal. Men inte ens i sina vildaste fantasier trodde han att han skulle lyckas odla ett monster till zucchini, vilket Mölndalsposten var först att rapportera om.

– När jag tittade runt bland grönsakerna plockade jag först upp några vanliga zucchinis, sedan en 3-kilos zucchini som grannen fick, och sen under några blad låg den här riktigt stora, jag trodde först inte att det var sant, säger Mikael Kjellberg.

Grill och biffar

När han sedan ställde zucchinin på en våg landade mätaren på sex kilo, en halv meter i längd och drygt 30-40 centimeter i omkrets. Men grönsaken var för stor för kylskåpet och har därför fått ligga i källaren i väntan på sitt öde. Om det är ett potentiellt rekord tror han inte, men han är trots det nöjd över sin skapelse.

– Vi kommer nog att grilla den och göra zucchinibiffar så att det räcker lång tid framöver, säger Mikael Kjellberg.

Mikael och dottern Karolina Kjellberg hoppas kunna äta goda zucchinibiffar en lång tid framöver Foto: Maria-Elena Zelaya/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.