Hör programledare Anders Ekwings intervju med Hakan Önal, ordförande i förskolenämnden i Göteborg. Foto: SVT

Ansvarig politiker: Därför pausas beslutet om vegansk mat

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen meddelade förskoleförvaltningen att man backar från sitt tidigare beslut att sluta servera vegansk mat i Göteborgs kommunala förskolor. Nu vill förskolenämnden titta närmare på förskoleförvaltningens beslut.

– De underlag som vi efterfrågar finns inte och vi vill ha dem innan vi kan fatta ett definitivt beslut, säger Hakan Önal, ordförande i förskolenämnden i Göteborg.

Det har redan hunnit bli många turer kring ämnet vegansk mat i den kommunala förskolan i Göteborg. Först sköts de nya rutinerna upp från april till augusti – men nu rivs beslutet alltså upp. Men det stannar inte där, för nu vill förskolenämnden titta närmare på frågan innan ett definitivt beslut tas.

Många frågor

Enligt Hakan Önal, ordförande i förskolenämnden i Göteborg, så har de ställt många frågor till förskoleförvaltningen men känner att de inte fått de svar som de vill ha.

– Vi vill genomlysa hela underlaget för att förstå varför beslutet är taget. Om vi inte förstår alla aspekter i den här frågan så vet vi ju inte vad vi har tagit beslut om.

Hör programledare Anders Ekwings intervju med Hakan Önal, ordförande i förskolenämnden i Göteborg, i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.