Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hisingsbron fastade i uppfällt läge och flera hoppade över. Foto: Lukas Grundberg

Hisingsbron fast i uppfällt läge – ”Kalabalik”

Uppdaterad
Publicerad

Hisingsbron i Göteborg fastnade i delvis uppfällt läge och orsakade totalstopp över bron i över en timme. Enligt vittnesuppgifter och polisen blev det ”kalabalik” på platsen och ögonvittnen berättar för SVT att ett 50-tal fotgängare hoppade över bron i alla fall.

Det var vid 18-tiden som Hisingsbron i Göteborg fastnade i delvis uppfällt läge efter ett brofel. Det orsakade totalstopp och vare sig bilar, spårvagnar eller bussar kunde komma över.

Många fotgängare som släpptes ut från stillastående bussar och spårvagnar valde att klättra över bron trots att den hade fastnat i uppfällt läge.

– Det var säkert 50 personer som klättrade över, säger ögonvittnet Lukas Grundberg, till SVT.

Enligt polisen var öppningen cirka en meter men brovakten vågade inte sänka bron utan risk för att någon skulle skadas. Polis skickade en patrull till platsen för att förhindra att någon skulle falla ner från bron och skadas.

Enligt Trafikverket skickades tekniker till platsen, vid 20-tiden kunde bron åter tas i bruk på normalt sätt.

– Polis och vaktbolag är på plats eftersom det var folk som började klättra, det är helt galet och fullkomligt livsfarligt, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson till TT.

Stopp mellan Borås och Göteborg

Under torsdagen har snön som dragit fram över Västsverige orsakat stora problem i kollektivtrafiken och Västtrafik har tvingats ställa in flera linjer.

Enligt Västtrafik är det främst bussar i Alingsås och i Skara som påverkats. Buss 100 mot Borås ställdes in helt och det fanns vid 18-tiden ännu ingen prognos för när den kan börja köra igen.

Spårvagnslinje 1 och 3 mot Redbergsplatsen körde också en annan väg än normalt efter att en person blivit påkörd av en spårvagn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.