Många besökare i kö till nöjesparken Liseberg i Göteborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lisebergs presschef berätta om kökaoset i veckan. Foto: SVT

Liseberg om kökaoset i veckan: ”Många spontanbesökare”

Uppdaterad
Publicerad

”Vidrigt långa köer”, ”total katastrof” och ”betala för att köa”. Så beskriver flera personer sin vistelse på Liseberg tidigare i veckan när nöjesparken slog besöksrekord för i år med 27 000 personer.

– Vi hade många spontanbesökare, säger Clara Nilsson, pressansvarig på Liseberg.

Tidigare i veckan riktades kritik mot Liseberg efter att besökare fått köa i timmar till både åkattraktioner och restauranger, något som GP skrivit om. Flera negativa recensioner har skrivits på omdömessajten Trustpilot där många syftar på hur nöjesparken såg ut i tisdags när man slog besöksrekord.

– När vi kan välkomna mellan 19 000 och 23 000 besökare ser vi att vi kan hålla lagom långa kötider. Det är även då gästerna trivs som bäst här i parken, säger Clara Nilsson, pressansvarig på Liseberg.

Ni släppte ju in fler besökare i tisdags, vad tänker du om det?

– Vi hade många spontanbesökare och när de kom till biljettkassorna efter lunch informerade vi de om att det är långa köer i parken. Men många valde att gå in ändå, säger Clara Nilsson.

Max antal förköpta biljetter

När SVT under helgen besöker Liseberg är det drygt 12 000 personer som passerat ingången strax efter lunchtid. Liseberg har satt ett kapacitetstak på förköpta biljetter, men det skiljer sig från dag till dag beroende på om det finns evenemang i parken och vilka öppettider som gäller.

– Kapacitetstaket för förköpta biljetter nåddes dock inte i tisdags, säger Clara Nilsson.

Långa kötider

Kötiden för att åka en attraktion ligger i genomsnitt på sex minuter.

– Men i tisdags låg den genomsnittliga tiden för samtliga attraktioner över hela dagen på 20-25 minuter, säger Clara Nilsson.

Även Lisebergs mobilapp, där man kan stå i virtuella köer till attraktionerna, ska ha krånglat under tisdagen och köerna till restaurangerna var – likt attraktionsköerna – väldigt långa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.