Det stormar i Vänsterpartiet Angered. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson / TT

Lokal V-styrelse avgår i protest

Uppdaterad
Publicerad

Den lokala styrelsen inom Vänsterpartiet i Angered avgår i protest, sedan dess ordförande Kristofer Lundberg stängts av.

Vänsterpartiet i Göteborg stängde tidigare i veckan tillfälligt av Kristofer Lundberg bland annat av på grund av att han förekommer i en brottsutredning samtidigt som Sajten Doku visat att han uttalat stöd för terrorklassade PLFP (Folkfronten för Palestinas befrielse).

I sociala medier skriver styrelsen i Angered att man har fullt förtroende för Kristofer Lundberg. Samtidigt riktas kritik mot partidistriktet som "pressats av partiledningen att pausa Kristofer Lundberg".

”Vi känner mot den bakgrunden att vi inte har annat val än att lämna våra platser i styrelsen under denna tid och överlämnar förvaltningen av partiföreningen Angered till Distriktstyrelsen”, står det bland annat i sociala medier.

Lundberg skriver i ett sms till SVT Nyheter Väst att han hänvisar alla frågor till V:s ordförande i Göteborg.

Håkan Eriksson som är Göteborgsdistriktets ordförande svarar i ett skriftligt uttalande så här: ”Det är beklagligt med den här situationen som uppstått. Nu tar distriktet över arbetet och jobbar vidare framåt.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.