Kristofer Lundberg (V) stängs av som ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet i Göteborg har beslutat att tillfälligt stänga av Kristofer Lundberg, ordförande för partiföreningen i Angered i Göteborg, det rapporterar GP.

Orsaken till avstängningen är bland annat incidenten som uppstod mellan Kristofer Lundberg (V) och journalisten Joakim Lamotte i samband med en Palestinademonstration förra månaden.

Bråk under demonstration

Joakim Lamotte ville då få en intervju med politikern. Enligt Lamotte blev han utsatt för misshandel och bestulen på sin mobiltelefon och väska av Lundberg. Kristofer Lundberg menade dock att det var Lamotte som attackerat honom.

Båda polisanmälde varandra. Brottsmisstankarna mot Joakim Lamotte är dock avskrivna.

Nu rapporterar Göteborgs-Posten att Lundberg kommer att befrias från sitt uppdrag under några månader.

– Vi har kommit överens om att det är nödvändigt för honom att ta en paus, säger Håkan Eriksson, ordförande för Vänsterpartiet i Göteborg till tidningen.

Ordningsvakter håller fast Joakim Lamotte på Gustav Adolfs torg i Göteborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Joakim Lamotte, journalist, och Kristofer Lundberg, ordförande för Vänsterpartiet i Angered, berättar om incidenten under demonstrationen förra månaden. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.