Man hittades död i rökfyllt rum på boende i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern har hittats död på ett boende i Göteborg. Personal uppger att det inte har varit några brister från deras sida trots att händelsen inträffade när kvällspersonal var på plats.

– Vår personal har agerat enligt rutiner, säger Janika Karvinen verksamhetschef på boendet.

Polisen larmades på fredagskvällen till ett stöd- och resursboende i Göteborg för personer med beroendeproblematik och omsorgsbehov.

Ett automat larm ska ha gått av samtidigt som rökutveckling ska ha uppmärksammats från en lägenhet i närheten. Strax därefter hittades en man i 70-årsåldern död i ett rökfyllt rum.

– Vi vet inte varför mannen har dött eller hur röken kom in i rummet. Vi har startat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet, säger polisens vakthavande befäl Sebastian Börjesson.

Boendets svar

Enligt boendet ska ett automatlarm gått och utifrån det har räddningstjänsten kommit till platsen. Tre stycken personal var i tjänst på samtliga tre våningar när händelsen inträffade.

– Personal har agerat enligt rutin, vi ser inte att det har varit brister från när man har uppmärksammat att det har varit rökutvecklingen, säger Janika Karvinen verksamhetschef på boendet.

Trots detta har boendet gjort en lex Sarah anmälan som enligt boendet är standard när sådana händelser inträffar.

– Vi har upprättat en lex Sara. Det gör vi alltid när sånt här inträffar för att utreda om det har brustit någonstans, säger Janika Karvinen.

På boendet finns cirka 70 lägenheter och det är bemannat dygnet runt.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.