Enligt polisens förundersökning befann sig mannens två barn i lägenheten när dådet ägde rum. Foto: TT

Man knivmördade sin svärmor – framför sina barn och barnens mamma

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern döms till livstids fängelse för mord och mordförsök efter att ha knivskurit sin svärmor till döds och skadat sin dåvarande flickvän som är mamma till hans två barn.

Det var i november 2023 som polis kallades till en adress på Hisingen i Göteborg. När patrullen anlände påträffades två kvinnor, båda knivskadade, varav den ena senare avled av sina skador.

Polisen kunde snabbt gripa en man i 45-årsåldern som befann sig i bostaden. Han häktades och åtalades senare för mord på sin svärmor och mordförsök på sin dåvarande flickvän, som han också har barn tillsammans med. Den 28 augusti dömdes han av Göteborgs tingsrätt till livstids fängelse.

Barnen fanns i bostaden

Enligt polisens förundersökning befann sig de två barnen i lägenheten och såg dådet. Mannen döms därför även för grovt barnfridsbrott och ska betala skadestånd till båda barnen och deras mamma.

Till tidningen GP uttalar sig mannens advokat Claes Dellborg.

– I och med att påföljden blir livstid, så utgår jag ifrån att vi kommer att överklaga. Men jag vill i sammanhanget understryka att detta är en oerhört tragisk händelse för alla inblandade, säger advokat Claes Dellborg.

Kunde varken erkänna eller förneka

I domen framgår att mannen varken kunnat erkänna eller förneka handlingarna och säger att han endast minns delar av händelseförloppet då han varit påverkad av narkotika. Men att han förstår att det är han som använt en kniv mot de båda kvinnorna.

Till vänster polisens presstalesperson Thomas Fuxborg, till vänster en avspärrad lägenhetsdörr.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan hör du vad polisen sa kort efter dådet. Foto: Moa Roos/SVT/Björn Larsson Rosvall/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.