– Jag köper inte riktigt samma och de allra dyraste varorna, säger Erica Dolff som handlar i en matvarubutik i Ljungskile.
Anne-Sofie Wennergren däremot har unnat sig både havets ceasarsallad och fiskpudding, i Susannas fiskaffär som blivit omskriven i media.
– Men det är klart man tänker efter både en och två gånger, säger hon.
Och det är det flera som gör: 42 % av de boende i regionen säger att de skulle äta mer hälsosam mat om det kostade mindre, visar undersökningen där 10 000 personer i sju länder svarat.
I klippet ovan får du höra vad några av kunderna tycker om de höga matpriserna, och hur de hyllar Susanna Ivermo som sänkte sina priser på fisk och skaldjur.
Topplista: Det här sparar Västra Götalandsborna in på i matbutiken för att minska sina levnadskostnader:
1. Rött kött (53 %)
2. Fisk och skaldjur (24 %)
3. Mejeriprodukter och ägg (23 %)
4. Frukt och grönt (16 %)
5. Kyckling (12 %)
Källa: Undersökning gjort av Kantar på uppdrag av företaget Picadeli