När familjen kom till Sverige, enligt dem på grund av hot och förföljelse i hemlandet Serbien, så var de fyra barnen i familjen relativt små. Inom några månader så dog deras pappa i cancer och deras mamma mådde psykiskt dåligt och var inlagd på sjukhus i drygt ett år.
Under den tiden var barnen placerade i fosterhem i Grästorp. Det var då som familjen fick sitt första utvisningsbeslut. Men eftersom barnen var utan båda sina föräldrar så verkställdes aldrig utvisningsbeslutet då, enligt Migrationsverket.
– Vem skulle ha tagit ansvaret för att återvända till Serbien? Vi var fyra minderåriga barn utan våra föräldrar. Vår mamma har dessutom mått psykiskt dåligt under många år, säger Arnela Kalac.
Gravar inget asylskäl
Orsaken till att det tagit så lång tid som tio år i det här fallet beror enligt Migrationsverket bland annat på att familjen överklagat två utvisningsbeslut, 2014 och 2018.
– Det finns individer som väljer att inte följa Migrationsverkets beslut utan stannar kvar i Sverige. Efter fyra år preskriberas ärendet och då söker man uppehållstillstånd på nytt och då tar ju processen betydligt längre tid, säger Jesper Tengroth, presschef på Migrationsverket.
En asylprövningsprocess går enligt honom på bara ett par månader om de som får ett utvisningsbeslut inte överklagar till Migrationsdomstolen.
– Den här familjen uppfyller inte asylkraven och har fått två utvisningsbeslut. Vi måste kunna förvänta oss att man återvänder till sitt hemland då, säger Jesper Tengroth, presschef på Migrationsverket.
För drygt ett år sedan dog den äldsta systern, så nu har familjen två gravar här i Sverige. Har de inte rätt att kunna besöka dem?
– Det är så klart jättetragiskt att de har förlorat familjemedlemmar, men det är inget skäl till att man ska få uppehållstillstånd i Sverige.
Hör i klippet varför Migrationsverket inte kan göra några undantag