Rättegången väntas återupptas den 23 juli. Foto: TT

Misstänkt hemtjänstmördare i Strömstad inte psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

En man som åtalas för att ha kvävt en äldre kvinna till döds i Strömstad led inte av en allvarlig psykisk störning vid mordtillfället, skriver Rättsmedicinalverket i sitt utlåtande till Uddevalla tingsrätt.

Mannen, som är i 50-årsåldern, jobbade inom den kommunala hemtjänsten i Strömstad och det var i samband med ett hembesök som mannen enligt åtalet kvävde kvinnan till döds.

Enligt åklagaren filmade mannen delar av händelseförloppet och delade sedan filmen med andra i en datorspelsgrupp på nätet.

När polisen fick kännedom om filmen hade kvinnans kropp redan kremerats, i tron att det rörde sig om en naturlig död. Mannen nekar till mord.

Rättegången väntas återupptas den 23 juli. Om han fälls innebär dagens beslut att han kan dömas till fängelse.

en gammal hand och sms-konversation

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hemtjänstmannen ska ha filmat mordet och skickat filmen till en väninna. Se videon för en sammanfattning av fallet. Foto: SVT/montage

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.