Mottagningen öppnade i oktober och redan efter några veckor hade ett 20-tal sökt sig hit. Nästan alla har sökt med egenremiss, och nästa alla är män.
– Man får alltid höra – min tonåring spelar jättemycket datorspel – och baserat på det kan man tänka sig att det är väldigt många unga som kommer, men hittills har vi sett en liten annan bild, säger Annika Hofstedt, enhetschef på mottagningen för spelberoende och skärmhälsa.
Medelålder runt 30
När patienterna nu börjat strömma till visar sig en medelålder runt 30 år med ett spann mellan 20 till 50 år.
– Man kan ju tänka sig att det blir mer problem att lägga mycket tid på dataspel när man är äldre och ska komma till jobb och studier.
Enda i landet
Kliniken här på Sahlgrenska är den enda i landet i den offentliga sjukvården som kan erbjuda behandling mot datorspelsberoende. Det är också helt nytt att se detta som en diagnos, i fjol klassade WHO för första gången datorspelsberoende som en psykiatrisk diagnos.
– Det finns lite kunskap om diagnosen i sig och det finns inga svenska behandlingsmodeller för det här, så parallellt med att driva behandling forskar vi också på behandlingen, patientgruppen och problematiken, säger Annika Hofstedt.