Nationella bombskyddet oskadliggjorde föremål i Vänersborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett större polispådrag spärrade av en plats i centrala Vänersborg på tisdagseftermiddagen efter att ett misstänkt föremål hittats i en mc-förares väska. Nationella bombskyddet kunde konstatera att det var skarpt och oskadliggjorde det på plats.

När två personer på en mc försökte köra ifrån polis som ville stoppa dem på tisdagseftermiddagen så körde de omkull. En av dem greps på plats medan den andra kunde smita. I en väska de hade med sig hittades ett pistolliknande föremål och ännu ett misstänkt föremål som fick polisen att kalla in det nationella bombskyddet.

– De tittade på bilder först men kunde inte avgöra vad det var så de har åkt till platsen för att undersöka det på plats, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Nationella bombskyddet

Personen som sprang från platsen kunde på kvällen gripas efter att ha sökts med bland annat hundpatrull och helikopter. Under eftermiddagen hölls platsen avspärrad och polisen vidtog försiktighetsåtgärder.

– Vi har spärrat av och informerat de boende i närhet att de ska hålla sig inne tills vi är klara, säger Peter Adlersson.

Vid sjutiden på tisdagskvällen meddelade polisen att föremålet bedömdes som skarpt men att det nu är ofarligt efter att ha tagits omhand av det nationella bombskyddet. Det transporteras bort under kvällen och avspärrningarna hävs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nationella bombskyddet

Mer i ämnet