Nyheter från dagen: 15 oktober

Publicerad

Här är ett urval av händelserna från Västsverige under tisdagen den 15 oktober.

• Oro i Kvillebäcken efter skjutningar – ”Vet inte vad som ska hända när man går till affären”

En kvinna står utomhus i en stadsdel, iförd en grå jacka och en scarf. Hon håller en mikrofon från SVT, vilket indikerar att hon deltar i en intervju. I bakgrunden syns flerbostadshus och grönska i form av buskar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag är jätteledsen, säger Senada Catic som bott i området i nästan 30 år. Se henne och hör polisen berätta om hur man jobbar i Kvillebäcken, i klippet ovan. Foto: SVT

• Studie: bilen ryker i inflationstider – Varannan har ändrat pendlingsvanor

En person står på en brygga vid en vattenkant med en vit cykel som har en korg framtill. Omgivningen är dimmig med flera byggnader i bakgrunden. Träplankor syns under personen, vilket ger en känsla av en marina eller promenadsträcka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag cyklar tills det blir för kallt”. Följ med till Göteborg för att höra hur några pendlare resonerar kring ekonomi och resor. Foto: SVT

• Ulf och Solveig dansar Parkinson-dans – möts till musik

Grupp av äldre personer som engagerar sig i en dansaktivitet inomhus. Deltagarna står i par, håller i varandra och rör sig tillsammans på en ljus, öppen yta, omgiven av gymutrustning och draperade gardiner.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf och Solveig dansar tillsammans varje vecka – se dem i klippet ovan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.