Ett regionalt möte för att bedöma hur man fortsättningsvis ska hantera olyckshändelsen hölls under tisdagen. Med på mötet fanns bland annat personal från Räddningstjänsten Storgöteborg, polisen Storgöteborg, sjukvården, regionala tjänsteman i beredskap på samhällsskydd och beredskap samt representanter för de påverkade kommunerna Göteborg och Partille.
Vårdcentraler stängdes
Flera vårdcentraler samt rehab hölls inledningsvis stängda av säkerhetsskäl. Samtliga vårdcentraler ligger inom en tvåkilometersradie från olycksplatsen. Räddningstjänsten och regionens samhällsskydd och beredskap har diskuterat om avspärrningarna borde utökas till just två kilometer vid någon form av ingrepp (läs: bärgning etc) som kan öka risken för läckage – och därmed risk för explosion.
Men strax före klockan tolv beslöts att åter öppna samtliga vårdcentraler utom Torpavallen och barnavårdscentralen vid Munkebäckstorg som ligger inom den 600-metersradie från olycksplatsen som upprättats.
Flera andra byggnader i det som betecknas som ett riskområde har evakuerats, antingen på eget initiativ eller efter kontakt med räddningstjänst eller polis. Även Torpaskolan och en förskola intill har evakuerats, enligt polisen på rektorns initiativ.
Bil- och tågtrafik påverkad
Ett område på cirka 600 meter från olycksplatsen stängdes av, vilket bland annat innefattade Munkebäcksmotet på E20. Även tågtrafiken har varit starkt påverkad.
Personal som SVT Nyheter Väst pratat med säger att det varit stora problem när människor varken kan ta sig till eller från sitt arbete på rangerbangården.
I klippet nedan berättar en boende i området om oron och räddningstjänstens insatsledare om olyckan: