Foto: svt

Kameror i Grästorp ska förhindra brott mot man som misstänks för människorov

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kommer att montera upp övervakningskameror i Grästorp för att förhindra brott mot den 40-åring som misstänks ligga bakom försvinnandet av en 25-årig kvinna för en dryg vecka sedan.

– Vi har en misstänkt skadegörelse på en fastighet med koppling till den misstänkte och sammantaget bedömer vi att det finns en förhöjd risk för brott, säger Johan Rexhag, lokalpolisområderschef i östra Skaraborg.

En 40-årig man sitter sedan en vecka tillbaka häktad på sannolika skäl misstänkt för inblandning i försvinnandet av en 25-årig kvinna i Grästorp. Nu har polisen beslutat att det ska sättas upp övervakningskameror i Grästorp på grund av brott eller hot som de misstänker kan komma att riktas mot den misstänkte.

– Det är en åtgärd polisen kan vidta tillfälligt när vi bedömer att det finns en förhöjd risk för allvarlig brottslighet. I det här fallet rör det sig om vissa adresser kopplade till den misstänkte, säger Johan Rexhag.

Flera händelser

Hur många kameror det rör sig om vill man inte gå ut med men Johan Rexhag säger att det kommer framgå för allmänheten när man rör sig i ett kameraövervakat område.

Han understryker att det inte är en enskild händelse som ligger bakom beslutet att sätta upp kameror utan att det är en sammantagen bedömning av flera faktorer.

”De flesta känner till varandra”

Förutom den skadegörelse som redan skett av en fastighet menar polisen att samhällets storlek väger in.

– Det rör sig om en mindre tätort där de flesta känner till varandra och det kan såklart vara en faktor, säger Johan Rexhag.

Försvinnandet har både engagerat och påverkat många i bygden. Med anledning av det har Grästorps kyrka tidigare valt att hålla öppet för allmänheten. Se mer om det i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.