Pappa Sadaq Awdini och Dottern Zeynap upplever att de har kommit närmare varandra i projektet ”Pappasamverkan”. Foto: SVT

Pappor i Bergsjön startar aktivitet för att vara mer närvarande med barnen

Publicerad

Nu ska pappor i Bergsjön umgås mer med sina barn. Tanken är att mammorna – som ofta tar ett stort ansvar – ska få mer tid till annat. Nu växer intresset för föräldrarnas verksamhet som de kallar ”Pappasamverkan”.

– Vi presenterade idén och alla nappade direkt, säger Mohamed Rage som är ordförande för gruppen. 

Mohamed Rage är också en av de som är engagerad i verksamheten läxhjälpen som finns i Bergsjön och som engagerar hundratals barn. Han märkte att det var mest mammor som kom till läxhjälpen och detta ville han ändra på. Då kom han på idén med ”Pappasamverkan”, och han upplever att många andra pappor snabbt ville vara med.

– Barnen behöver rätt förutsättningar för att inte hamna snett och en manlig förebild är jätteviktigt för barnet, säger Ahmed Hassan, en annan av grundarna av initiativet.

Åker på utflykter

Pappasamverkan har sin bas inne i läxhjälpens lokal på Siriusgatan. Där samlas familjerna på helgerna och umgås. De träffar andra familjer, spelar spel, och åker även ut på utflykt tillsammans för att komma ut från området. Allt från museum till djurparker och skogspromenader.

– Oftast när mamma är med så är hon mest aktiv, men när pappa är själv med oss så kommer han efter och vill veta vad vi gör, säger Zeynab Sadaq Kamanas.

Hör dem berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.