En rekryteringen vid Skaraborgs regemente blev inte riktigt som den var tänkt. Foto: SVT

Missen när regementet skulle rekrytera chef – ”Olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

En vanlig jobbannons från Försvarsmakten råkade innehålla en personlig reflektion från den som formulerat den, något som lett till stor munterhet på sociala medier. Men på Skaraborgs regemente är ingen road. Där är det snarare skämskudde som gäller.

I en annons på Arbetsförmedlingens platsbank framgår att Skaraborgs regemente söker en chef för garnisonsenheten.

Tre punkter finns med under rubriken ”Kvalifikationer”. Egentligen skulle de nog ha varit fyra.

Saknar erfarenhet

För under nästa rubrik, ”Meriterande”, står bland annat ”Erfarenhet från personalledande befattning och dokumenterat goda ledaregenskaper” – följt av en parentes som var tänkt enbart för internt bruk:

”Här saknar NN den tydliga erfarenheten varför jag tycker den bör flyttas till meriterande.”

Det framgår inte vem vare sig ”NN” eller ”jag” är, men förmodligen var NN tänkt för tjänsten, och annonsen anpassad för att han skulle få den.

Olyckligt och pinsamt

Nu sprids annonsen snabbt på sociala medier och det skrattas gott. Men inte på Skaraborgs regemente, där det blev en del rabalder idag.

– Det är olyckligt och pinsamt, det som har hänt. Vi är helt öppna med att det blivit fel här. Det har också gjort att vi avbrutit hela rekryteringen. Gör man fel får man stå för det, konstaterar regementets HR-chef Marcus Rönnqvist.

Nu ska man gå till botten med hur det kunde bli så här och säkerställa att något liknande inte kan upprepas. Mycket mer vill han helst inte säga.

– Vi har just beslutat att all kommunikation kring det här ska hänvisas till högkvarterets kommunikationsavdelning, säger han.

Men NN då? Vad säger NN?

– Jag har inte pratat med individen i fråga, säger Marcus Rönnqvist.

Nedan ser du ett tidigare klipp om hur det ser ut på Skaraborgs regemente:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.