Pressade män på pengar i pedofilfälla i Uddevalla – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer döms i en så kallad pedofilfälla i Uddevalla, där en man pressats att betala pengar efter att ha stämt träff med vad han trodde var en 14-årig pojke, rapporterar Bohusläningen.

På mötesplatsen möttes mannen av två personer som filmade och konfronterade honom som pedofil. För att slippa bli polisanmäld betalade han direkt 25 000 kronor och sedan ytterligare 100 000 efter att ha tagit ett lån.

Enligt tidningen har fler män från andra orter har också pressats, men brotten avslöjades först när en man i Borås kontaktade polis.

Göteborgs tingsrätt har nu dömt två gärningsmän i pedofilfällan till fängelse. Den ena döms till två års fängelse för människorov och sju fall av utpressning. Den andre avtjänar sedan tidigare ett fängelsestraff, och döms till ytterligare två månader.

Övriga fyra personer döms för penningtvättsbrott till villkorlig dom och dagsböter.

Gärningspersonerna har förklarat brotten med att de ville göra samhället en tjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.