I vanliga fall jobbar han med utbildning inom sjukvård och brandsäkerhet, och driver två gymanläggningar. Men sedan tre veckor tillbaka står Ola Kjellman-Almeida i Sahlgrenskas huvudentré och ser till att rätt personer kommer in. Entrén och väntrummen innanför är helt stängda och tomma sedan coronakrisen slog till.
– Du måste hålla inne knappen i fem sekunder, säger han för femtielfte gången till en av alla dem som är på väg ut.
Det är ju lite mindre kvalificerade uppgifter än vad du är van vid?
– Ja, man kanske inte gör en avgörande sak här i entrén, men det behövs ju folk på jättemånga positioner i vården och kan man bara hjälpa till så... Det känns jättebra, säger Ola Kjellman-Almeida.
Nya yrkesgrupper på sjukhuset
Bland hans nya kollegor finns krögare och restaurangpersonal, utbildare och eventansvariga.
– Det är ju de yrkesgrupperna som tagit stryk direkt som är här. Vissa stod ju utan inkomst med bara ett par dagars varsel, säger han.
”Viktigt att få bidra”
Jämte Ola står kocken Jimmy Johansson, som plötsligt blev utan arbete när många slutade gå på restaurang för några veckor sen.
– Det känns viktigt att få bidra med nånting, säger han.
På vilket sätt skiljer sig detta från ditt vanliga jobb?
– Oj, ja, det är helt tvärtom. Här får du jobba väldigt mycket med människor och service. I ett kök står du och lagar mat, det är mer stress. Här är det lugnare. Jag trivs jättebra, säger Jimmy Johansson.