Budet från riskkapitalbolaget drogs tillbaka i slutet av augusti så ett köp är inte längre aktuellt. Men frågan om vem som ska kunna äga en vårdcentral är högaktuell i valrörelsen.
– Vi vill ta tillbaka kontrollen över vården, säger My Alnebratt, socialdemokrat med bakgrund på finansdepartementet, som går till val på hårdare kontroll av ägarna.
– Vi gör alltid en riskbedömning vid ägarbyten, säger Peter Hermansson, moderat som inte vill införa några nya regler i dagsläget.
Rapport: 12 riskapitalbolag bakom vårdcentraler
Samtidigt visar en rapport från regionen att det är svårt att ta reda på exakt vilka som äger företagen. Bara att ta fram ägarstrukturen för vårdcentralerna i Göteborg tog nästan fyra arbetsveckor för en person.
– Det var ett politiskt uppdrag vi fick att kartlägga ägarstrukturerna, säger Hans Möller, regionutvecklare som var den som gjorde utredningen.
Av de 18 vårdcentraler som kartlades i Göteborg delägdes 12 av riskkapitalbolag, 15 av anställda på vårdcentralen och 10 hade alternativa investeringsfonder som delägare.
Eftersom de olika ägartyperna förekommer i olika konstellationer och överlappar varandra var de fler än det totala antalet vårdcentraler.
Se den politiska debatten om kontroll av ägarna i klippet ovan.