Hunden på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: TT

Spaniel blev attackerad av lös hund

Uppdaterad
Publicerad

Två hundägare har åtalats och kan behöva betala 45.063 kronor i skadestånd då deras hund ska ha attackerat en annan hund.

Enligt förundersökningen ska målsägandes hund, en spaniel, ha varit på promenad i Dalsland med sin daghusse. Plötsligt dök två hundar springandes lösa och en av dem bet tag i spanieln som överlevde men fick punkterade lungor och brutna revben.

Ägarna till hunden som attackerade hunden ska enligt beslut från polismyndigheten vara tvungna att ha hunden i fast koppel och munkorg då den vistas utomhus.  Under attacken ska hunden inte ha haft något av dessa.

Riskerar skadestånd

Nu åtalas ägarna misstänka för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter. De riskerar även att betala ett skadestånd till målsägande på 45.063 kronor för bland annat veterinärvård och medicin till den skadade hunden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.