– Min spontana känsla är att sånt här absolut inte ska få förekomma. Det ska vara dokumenterat, säger Kajsa Ljung, barnbarn till den 84-åriga kvinnan.
Det var i höstas som den 84-åriga kvinnan, mitt under ett möte med kommunens biståndshandläggare, hoppade från balkongen och tog sitt liv. Hon ansökte om särskilt boende. Men kommunen gick snabbt ut med att man inte nekat kvinnan den hjälpen.
Bristande dokumentation
Några månader senare kunde SVT Västnytt avslöja att dokumentation, hos grannkommunen Uddevalla, visar att Stenungsund faktiskt nekat kvinnan hjälp vid tidigare tillfälle.
I Steungsund fanns inga sådana uppgifter dokumenterade, vilket skapar osäkerhet rörande kommunens egentliga agerande mot den 84-åriga kvinnan.
Det är just den bristande dokumentationen som fått Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att reagera och kritisera kommunen.
– Det är inte bra att det fanns brister i det ärendet. Det ska vara en fullständig dokumentation, säger Camilla Blomqvist, socialchef i Stenungsund.
Tycker du att det kan ha påverkat ärendet på något sätt?
– Det tror jag absolut inte att det har gjort.
Men för Kajsa Ljung är det inte lika enkelt.
– Jag känner mig osäker med tanke på att jag och min syster vet att mormor haft mer kontakt med kommunen än vad det finns att läsa.
Idag säger kommunen att deras dokumentationsrutiner är riktiga, och den tragiska händelsen med den 84-åriga kvinnan anses vara färdigutrett.
– Det kommer aldrig bli färdigutrett. Det kommer alltid att vara stora frågetecken. Jag tror att det fått med sig att många människor, unga som gamla har en större oro inför framtiden, säger Kajsa Ljung.