En polisbil står parkerad på Dalaberg i Uddevalla, medan två poliser övervakar området bakom avspärrningstejp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter berätta mer om vad som har hänt. Foto: Robert Betzehag/Rescue photo

Tre tonårspojkar häktade efter dödsskjutningen på Dalaberg

Uppdaterad
Publicerad

Uddevalla tingsrätt häktade på måndagen ytterligare en tonårspojke på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord efter dödsskjutningen på Dalaberg söndagen den 21 september.

Tre pojkar i övre tonåren sitter nu häktade efter dödsskjutningen – en på sannolika skäl misstänkt för mord och två för medhjälp till mord. Alla tre är under 18 år.

Förhandlingarna om den tredje häktningen skedde bakom stängda dörrar på måndagseftermiddagen och pågick i närmare en timme innan rätten meddelade sitt beslut.

Yrkade på häktning för mord

Åklagaren Helena Treiberg Claeson hade yrkat på att pojken skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord, men rätten valde att istället häkta honom för medhjälp till mord.

– Under förhandlingens gång fick jag frågor och då lade jag till ett andrahandsyrkande om medhjälp till mord, säger Helena Treiberg Claeson till SVT.

Varför är de här tre pojkarna intressanta i utredningen?

– Jag kan inte gå in på de detaljerna i nuläget.

Vad vet ni om motivet bakom mordet?

– Det är också alldeles för tidigt att uttala sig om.

Fjärde misstänkt släppt på fri fot

Den man i 20-årsåldern som tidigare greps i utredningen släpptes förra veckan, men misstankar mot honom kvarstår.

Det var den 21 september som en man i 30-årsåldern, sköts på öppen gata på Dalaberg i Uddevalla och hittades av en förbipasserande. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.