Två bilar i krock i Göteborg – en död

Uppdaterad
Publicerad

Efter frontalkrocken i Angered i Göteborg tidigt på torsdagsmorgonen, har en person i 80-årsåldern bekräftats avliden. Totalt fyra personer fördes till sjukhus. Mannens anhöriga är underrättade.

Under torsdagsmorgonen inträffade en frontalkrock i korsningen mellan Grusåsvägen och Angeredsleden. Polisen uppger på sin hemsida att bilarna har fått mycket stora skador. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen.

– Det är såpass att de inte kommer gå att reparera fordonen, sa polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler tidigare under morgonen.

Fordonen i beslag

Bägge fordonen är tagna i beslag för att polisen ska kunna utreda vad som orsakade olyckan. En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik har inletts.

– Det här är en ganska allvarlig olycka, säger Hans-Jörgen Ostler.

En av förarna till personbilen var medvetslös när räddningsinsatsen började. Skadeläget är fortsatt oklart för de inblandade men senare under morgonen bekräftar SOS Alarm att fyra personer är förda till sjukhus.

– De uppgifter jag har är att fyra personer är förda till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, säger William Kokkonen, larm-och ledningsoperatör på SOS Alarm.

Begränsad framkomlighet

Räddningstjänsten lämnade platsen vid halv åtta men polisen var kvar en längre stund. Trafikpåverkan till följd av avspärrningen räknades som stor då det var mycket begränsad framkomlighet i anslutning till olycksplatsen.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.