En delad bild som visar två scener. Den vänstra sidan visar SVT:s reportrar, som står utomhus bland träd och en klar himmel. Den högra sidan visar en konsert eller fest där flera människor är samlade under ett tak med blått och lila belysning, vilket skapar en festlig atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter SVT:s rapportering om det torftiga nattlivet i Vänersborg har staden fått eld i baken – i helgen restes ett 700 kvadratmeter stort partytält på torget. Foto: SVT/Privat

Vändningen efter SVT:s reportage: partytält och dj:s intar Vänersborg

Publicerad

Från ett folktomt torg och ett ödelagt uteliv till 700 kvadratmeter party med barer och livemusik. Efter SVT:s reportage om ”klubbdöden” i Vänersborg har staden levlat upp – och infört en höstfestival.

– Vi fick en spark i baken kan man säga, säger Anna Mayborn, medarrangör.

Tillsammans med kommunen har flera företag gått samman för att berika Vänersborgs uteliv. Och I helgen smällde man upp ett 700 kvadratmeter stort partytält på torget.

– Idén väcktes för en månad sedan. efter ert reportage. Vi kände att vi måste visa att man kan visst ha kul i Vänersborg, säger, Carl Ceder, verksamhetschef på Folkets hus.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Det är en succé redan nu, mejlkorgen har svämmat över med kärlek från Vänersborgare som tycker att ”äntligen händer det något här, hatten av!”.

Starta klippet för att se när SVT:s reportrar återvänder och får uppleva ”det nya Vänersborg” och se bilder från fredagens fest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.