en äldre kvinna i skogen, stugor i bakgrunden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För första gången anordnas ett rullatorrally mitt i Lycksele – för att tvätta bort töntstämpeln på rullatorer. Foto: Berno Jonsson/SVT

81-åriga Karin arrangerar rullatorrally i Lycksele: ”Vill få bort töntstämpeln”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången arrangeras ett officiellt rullatorrally i samband med Motorveckan i Lycksele. Flera erfarna rullatorrallyförare är anmälda till tävlingen som äger rum mitt i centrala stan. Utmaningen är att köra så sakta eller så jämnt som möjligt.

– Tävlingen består av två heat. I det andra heatet gäller det att försöka komma så nära sin tid från det första heatet som möjligt. Den som lyckas bäst vinner första pris, berättar Karin Norlander, huvudarrangör.

Vill tvätta bort töntstämpeln

Karin, som lider av artros, ledgångsreumatism och benskörhet, är beroende av sin rullator. Hon arrangerar rullatorrallyt av en speciell anledning.

– Jag vill få bort töntstämpeln och stigmat kring användningen av en rullator. I Sverige har vi för lätt att säga att man är gammal och uttjänt redan vid fyrtio års ålder, säger hon och rullar iväg med sin knallröda rullator utrustad med sportiga ekerfälgar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.