En man i kostym står framför en träpanel med texten ”PARKSRUM 1” på väggen. Han bär en mikrofon och har en särskild identifieringsbricka fäst på sin jacka. I bakgrunden syns en vägg med en knapp, som tyder på att det kan vara i en kontors- eller konferensmiljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren om rättegången och bevisläget mot jaktprofilen: ”Inte bekymrad”. Foto: Malva Lund Hanefjord/SVT

Åklagaren om bevisen kring jaktbrottet: ”Inte bekymrad”

Uppdaterad
Publicerad

Den kände jaktprofilen Robert Salomonsson misstänks för grovt jaktbrott. Under onsdagen startade rättegången vid Lycksele tingsrätt. Åklagaren Carl-Gunnar Fridolfsson känner sig trygg med bevisläget.

Jaktprofilen Robert Salomonsson och tre andra jägare misstänks ha använt otillåtna metoder under jakten, bland annat ska de ha använt motorfordon för att genskjuta en björn under jakten, enligt åklagaren.

Ett brott ska ha skett i Västerbottens län 2019 och ett i Jämtland 2022. Samtliga inblandade jägare nekat till brott.

I videon hör du åklagaren om hur han ser på bevisningen i fallet.

Den misstänkte jaktprofilen Robert Salomonsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här säger den kände jaktprofilen Robert Salomonsson inför rättegången där han står åtalad för grovt jaktbrott. Foto: Malva Lund Hanefjord

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.