Drunkningsolyckan inträffade i naturreservatet Strömbäck-Kont söder om Umeå. Foto: SVT

Äldre man död efter drunkningsolycka utanför Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 85-årsåldern avled på lördagen i en drunkningsolycka i västra Tjuvarpet, i naturreservatet Strömbäck-Kont söder om Umeå.

– Allt tyder på att mannen varit ute på vårfiske och hamnat i vattnet av oklar anledning, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl i polisregion Nord.

Det var anhöriga som larmade till SOS efter att ha hittat mannen i vattnet. De hade då sökt efter honom i flera timmar. Enligt räddningstjänsten var det besvärligt att ta sig till platsen.

– Det var inte farbar väg hela vägen fram, så vi fick ta oss fram till fots och med bandvagn, säger Jonas Edberg, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

De fick upp den äldre mannen på land och påbörjade hjärt- och lungräddning, men hans liv gick inte att rädda. Polisen misstänker inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.